duminică, 31 martie 2024

CONCURSUL „PRIETENII MUZICII” EDIȚIA A XI-A. PARTICIPAREA ELEVILOR CĂBEȘTENI LA ACEST CONCURS

 Vineri 29 martie 2024 începând cu ora 14.30, la Liceul Vocațional-Pedagogic din Beiuș s-a desfășurat Concursul pentru elevii de gimnaziu și liceu „Prietenii Muzicii”. Concursul a fost organizat de profesorul Remus Lazea. 

Au participat elevi de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei, Liceul Vocațional-Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiul, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, Liceul „Octavian Goga” din Marghita, Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, dar și de la școlile gimnaziale din Beiuș, Buntești, Căbești și nu în ultimul rând de la Clubul Copiilor din Beiuș. Juriul a fost alcătuit din profesorii de muzică Daniela Rada, Natalia Bunduruș, Egyed Ernő și Vasile David.

A fost un concurs cu multe emoții, concurenții s-au prezentat, unii pentru prima dată, alții după un an de studiu, alții cu mai mulți ani de studiu, interpretând individual sau în grup piese de muzică clasică la pian, fluier sau vioară.

De remarcat prezența meritorie a școlarilor căbeșteni care participă pentru prima oară la acest gen de concurs: Ștefan Moghiș, Alexandru Codreanu și grupul „Fluierașii”, datorită cărora echipajul școlii din Căbești s-a clasat pe un meritoriu loc II la categoria echipaje, cu 48,60 puncte din 50 posibile, situându-se în fața a șase echipaje. 

Chiar dacă a reprezentat și Clubul elevilor din Beiuș, Teodor Boiț a adus la Școala gimnazială nr. 1 din Căbești, al cărei elev este, premiul I la interpretare.



Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: echipaje, interpretare individuală categoria gimnaziu și interpretare individuală categoria liceu.

S-au acordat următoarele premii:

Echipaje:

Liceu: premiul I - Liceul Vocațional Pedagogic Beiuș, premiul II - Colegiul Național Avram Iancu Ștei.

Gimnaziu: premiul I - Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, premiul II - Școala gimnazială nr. 1 Căbești și Liceul Vocațional Pedagogic Beiuș echipajul 2, premiul III - Liceul Vocațional Pedagogic Beiuș echipajul 1 și Școala Gimnazială Nicolae Popoviciu Beiuș. Mențiune au obținut Colegiul Național Octavian Goga Marghita și Școala gimnazială Buntești.

Interpretare

Gimnaziu: Premiul I - Buhaș Emanuela Miriam, Grup fluierași Liceul Vocațional Pedagogic Beiuș, Toros-Vig Tamara, Boiț Ionuț Tudor, Roman Sofia; premiul II - Grup fluierași Căbești, Puie Antonia, Durla Gabriel, Petriko Patrik, Premiul III - Toma Bogdan, Deliman Daria-Maria, Magda Sara, Degău Patriciu, Toma Bogdan; mențiune - Secherca Lucas, Kiss Daniel. Celorlalți concurenți le-au fost acordate diplome de participare.

Liceu: Premiul I - Buz Medeea-Viorela și Bognar Cristina; Premiul II - Sferle Cristian. 

Mulțumiri profesorilor implicați în desfășurarea acestui concurs: Remus Lazea, Vasile Buhaș, Magdalena Dan, Gheorghe David, Egyed Ernő, Boldiș Zoltan și nu în ultimul rând doamnei Nicoleta Țîmpu de la Liceul Greco-Catolic din Oradea.

Felicitări concurenților!