duminică, 3 martie 2024

CĂBEȘTI. CONCERTUL TINERE TALENTE - Ediția a doua

  Sâmbătă, 2 martie 2024, începând cu ora 17.00 a avut loc cea de-a doua ediție a Concertului Tinere talente. La inițiativa inimosului lt.col. rtr. Boldiș Zoltan și cu sprijinul profesorilor Marius Moghiș, directorul Școlii gimnaziale  nr. 1 Căbești, prof. Gheorghe David, organizator și a profesorilor de muzică Remus Lazea, Vasile Buhaș, Egyed Erno, Magdalena Dan și a instructorului  de chitară Călin Vlăduț s-a desfășurat acest concert, care are ca scop evaluarea școlarilor care învață instrumente muzicale dar și antrenarea acestora în evoluția î fața publicului.

Au participat în jur de 70 de copii din Țara Beiușului, de la Colegiul Național Samuil Vulcan din Beiuș, Colegiul Național Avram Iancu din Ștei, Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș din Beiuș, Școala gimnazială Nicolae Popoviciu din Beiuș, Școala Gimnazială Miron Pompiliu, Clubul copiilor din Beiuș și, desigur, Școala Gimnazială nr. 1 din Căbești.

Desfășurat în eleganta și cocheta Sală de muzică a Școlii gimnaziale din Căbești, cu o sonorizare ireproșabilă, dar și în fața a aproape 100 de spectatori (capacitatea maximă a sălii), părinți, suporteri, săteni și școlari, Concertul a întrunit interpreți la diverse instrumente - pian, vioară, chitară, tobe, blokflote, fluier, dar și interpreți vocal, de la clasa I-a la clasa a IX-a.

Debutul, l-au făcut grupul de recitatori căbeșteni, coordonați de prof. Aneta Tirla. În continuare, cursanții muzicieni s-au străduit să demonstreze tot ce au învățat până acuma. Despre școlari, ce să mai vorbim: eu i-am urmărit aproape săptămânal, aveam unele emoții pentru ei, dar la concert s-au mobilizat exemplar.

A fost o seară minunată. 

În continuare vă invit să urmăriți filmul evoluției căbeștenilor, dar și filmul integral al manifestării.

Vizionare plăcută!

EVOLUȚIA COPIILOR DIN CĂBEȘTI


CONCERTUL INTEGRAL