marți, 31 octombrie 2023

LA SFÂRȘIT DE LUNĂ...

Doamna primar Corina Ene a fost aleasă vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Curente din cadrul Congresului Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei!

Cu ocazia celei de-a 45-a sesiuni plenare a Congresului Puterilor locale şi Regionale al Consiliului Europei desfășurată la Strasbourg, în perioada 23-26 octombrie 2023, au avut loc alegeri la jumătatea actualului mandat de cinci ani al Congresului pentru toate funcțiile de conducere pentru următorii doi ani și jumătate (octombrie 2023 – martie 2026).
Primarul comunei Căbești dar și vicepreședinte pe relații externe al ACoR, Corina Ene, a fost aleasă vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Curente.


Corina Ene este membru titular al Congresului din anul 2021 și face parte din Grupul Socialiștilor, Verzilor și Democraților Progresiști.
Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Curente are ca priorități abordarea următoarelor teme:
* participarea tinerilor în problemele comunității locale și în administrația publică;
* educația;
* egalitatea de gen din punct de vedere al valorilor de bază ale Consiliului Europei;

Se lucrează contracronometru la trei obiective importante

Am intrat serios în toamnă, ora s-a schimbat, frigul bate la ușă. În competiție cu sosirea noului an, la trei obiective importante se lucrează de zor: a amenajarea curții Bisericii ortodoxe, la finalizarea capelei mortuare și la finalizarea sălii de sport. Se lucrează și la drumul din Goila.