sâmbătă, 4 februarie 2023

PUNCTUL GASTRONOMIC LOCAL

 

🏕️🫕🐑Dragi căbeșteni,
Vă invităm în data de 16 februarie 2023, de la ora 11.00 să participați la Conferința “Turism și gastronomie locală – trecerea de la producător la antreprenor” unde vom avea următorii invitați :
🔹Sabin Fărcaș și Alisa Cotoroianu– Agenția Națională a Zonei Montane;
🔹Remus Moțoc – director DSVSA Bihor;
🔹Dorian Lungu – președinte Gastro Local;
🔹George Hoțopan – antreprenor și fondator Muma Codrului;
🔹Gheorghe Bogdan – Secretar General Adjunct în Ministerul Turismului;
🔹Ioan Sorin Roman – director APIA Bihor;
Vom afla de la ei:
✅ Cum înfiintezi un Punct Gastronomic Local?
✅ Cum autorizezi un Punct Gastronomic Local?
✅ Cum s-a dezvoltat rețeaua Gastro Local în comuna Vama Buzăului din județul Brașov în cadrul căreia funcționează peste 20 de Puncte Gastronomice Locale?
✅ Cum se pot închiria camerele din gospodăria localnicilor în scop turistic în mod legal?
✅ Cum putem dezvolta o afacere de succes în mediul rural implicând comunitatea, gastronomia, tradiția locului, turismul și natura?
✅ Ce surse de finanțare din fonduri europene avem pentru a demara o afacere în mediul rural?
Dragi căbeșteni, vă așteptăm să găsim împreună răspunsuri la întrebările noastre și să găsim soluții pentru a ne dezvolta cât mai frumos comunitatea și a pune în valoare tot ce este frumos în Căbești.


Anunț important!!!
In perioada 14.02 - 16.02.2023 se vor afla în comuna noastră reprezentanți ai Agenției Naționale a Zonei Montane, care vor susține, GRATUIT, cursuri de formare profesională destinate persoanelor din comuna Căbești care doresc înființarea unui Punct Gastronomic Local (PGL).
La finalul programului de formare, cursanții vor primi un atestat de participare.
Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele:
- copie carte de identitate (buletin) a beneficiarului;
- cerere de înscriere și Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
- fișa beneficiarului.
Înscrieri și informații suplimentare se pot obține la sediul Primăriei Căbești, str. Principală nr. 10, județul Bihor sau la telefon 0748175482. Persoană de contact: Daiana Ușvat, e-mail: contact@comunacabesti.ro
Vă invităm să descoperiți cum puteți deveni antreprenor de la producător! In data de 16 Februarie va avea loc o conferință cu invitați speciali de la care veți afla lucruri importante despre finanțările pe care le puteți accesa în zonele montane în perioada următoare, dar și povești de succes de la oameni care au reușit să dezvolte o întreagă comunitate prin afacerea lor în mediul rural!

Înscrieri și informații suplimentare se pot obține la sediul Primăriei Căbești sau la telefon 0748.175.482 - Daiana Ușvat.