marți, 17 mai 2022

GHEORGHE MARINEL DAVID - LANSARE DE CARTE

 

        


Duminică, 8 mai 2022, ora 17.00, la Biserica Ortodoxă de lemn din satul Gurbești, în prezența unui auditoriu alcătuit din circa o sută de persoane din comunele Căbești și Roșia, municipiul Beiuș și orașul Ștei, a avut loc lansarea volumului de poezii religioase „Pași spre lumină”, autor profesorul Gheorghe Marinel David.

Manifestarea a debutat cu un acatist, în interiorul bisericii, oficiat de preotul paroh Andrei Guran, și preotul Emil Bota. Apoi s-a desfășurat lansarea volumului, în curtea Bisericii, profitând și de vremea superbă.

Preotul Andrei Guran, care amfitrionul manifestării, a prezentat volumul. Apoi Bianca Tonț și Daliana Buda Firicel au recitat poezii din volum iar Vlad David a cântat o priceasnă pe versurile unei poezii din volum, melodia aparținându-i.

Despre „Pași spre lumină” au mai vorbit preoții Emil Bota, Toma Vlaș, Adrian Suciu, prof. Alina Lazea, prof. Diana Panda, Viorel Ianc, președintele Asociației Avram Iancu Beiuș, prof. Marius Moghiș, înv. Viorica Magda și nu în ultimul rând, Florin Bonca, fostul primar al Comunei Roșia.

Au cântat pricesne Iustin Blaj și surorile Mariana și Simona Tomele, Corul Permanențe și Corul Bisericii Ortodoxe din Remetea.

După mai bine de două ore, manifestarea s-a încheiat cu „Christos a Înviat”, cântat de întreaga asistență.