miercuri, 10 noiembrie 2021

SATUL CĂBEȘTI VA AVEA SALĂ DE SPORT NOUĂ


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea unei noi săli de sport pentru comunitatea locală din satul Căbești, comuna Căbești, jud. Bihor. Actuala sală de sport, improprie, este de fapt o încăpere adaptată unor activități sportive – gimnastică, forță, activităţi care se pot desfășura într-un spațiu restrâns.
    Proiectul, implementat prin Compania Națională de Investiții S.A. va fi realizat după un proiect tip și este dedicat în principal uzului didactic. Desigur, ea va putea fi utilizată și de restul comunității, la sfârşit de săptămână sau în perioada vacanțelor.
    În noua sală de sport, copiii vor putea învăța și vor putea practica mai multe sporturi precum handbal, baschet, tenis sau volei, sala de sport fiind prevăzută cu marcaje și dotări specifice. Dacă zona parterului obiectivului de investiții este dedicată elevilor / sportivilor și activităților sportive, zona de la etaj este dedicată gradenei pentru spectatori, care poate găzdui până la 102 persoane în timpul competițiilor de la nivel local.
    Desigur, atât elevii cât și profesorii sau arbitrii vor avea la dispoziție vestiare moderne, prevăzute cu grupuri sanitare și dușuri, iar pentru siguranța tuturor utilizatorilor este prevăzut și un spațiu pentru cabinetul de prim ajutor.
    Noua sală de sport va putea găzdui pe lângă orele de sport și activități recreative sau competiții sportive de nivel local și județean.
    În perioada următoare, corelat cu alocațiile bugetare disponibile, CNI S.A. va demara procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de proiectare și execuție.
    Date tehnice:
          Valoare avizata: 9.423.927 lei
          Suprafață construită desfășurată: 1.270 mp.
Durată de realizare a investiției: 12 luni din care 1,5 luni dedicate activității de proiectare.
Sporturi practicabile: handbal, baschet, tenis sau volei.
Dotări: vestiare pentru elevi și profesori / arbitri, grupuri sanitare și punct de prim ajutor.