miercuri, 6 octombrie 2021

SESIUNEA SOLEMNĂ A ADUNĂRII GENERALE A CONSILIULUI AUTORITĂȚILOR LOCALE DIN ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA



 


Primarul comunei Căbești, Corina Gabriela Ene, a participat în perioada 17-19 septembrie 2021 la lucrările Sesiunii solemne a Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) care s-au desfășurat la Sibiu.

În cadrul Adunării a fost semnată Declarația Apel privind constituirea CALRRM de către: Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România (ACoR), Adrian Teban, președintele Asociației Orașelor din România (AOR) și de către d-na Valentina Casian, vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Această inițiativă are drept scop cooperarea intensă dintre autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova și cele din România.

La eveniment au participat peste 120 de primari din cele două țări, precum și oficialități publice ale judeţului Sibiu şi de la nivel central (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Muncii, Parlamentul României, Parlamentul Republicii Moldova).

În cadrul acestei întâlniri, primarul Corina Gabriela Ene, a iniţiat o serie de dialoguri pe teme de interes privind dezvoltarea comunei Căbești cu primari din România şi primari din Republica Moldova, iar cu aceştia din urmă s-au purtat discuții privind posibilitatea unei înfrățiri între comuna Căbești şi comune din ţara noastră soră.

Programul Sesiunii a inclus și o vizită în comuna Sadu din judeţul Sibiu, condusă într-un mod exemplar de primarul Valentin Dumitru Ioan Ivan, care este şi preşedintele Filialei ACOR Sibiu.