miercuri, 13 octombrie 2021

AU PLECAT DINTRE NOI...



PETCU IUSTINA (1951 – 2021)

 

S-a născut în anul 1951, în satul Căbești, județul Bihor. A urmat școala generală în localitatea natală, apoi a urmat Liceul Pedagogic. După absolvire își începe cariera ca învățătoare la Școala Generală din Roșia, după o perioadă se mută la școala din Căbești, funcționând ca învățătoare până la data pensionării.

A fost căsătorită cu profesorul Ioan Petcu, directorul școlii din Căbești.

Au avut o fiică, Caia (Petcu) Diana, care din păcate, s-a stins din viață cu o săptămână înaintea mamei sala, și Petcu Florin.

Rămâne în memoria familiei și a tuturor cunoscuților ca un om bun, care a modelat generații de copii, blândă și sufletistă.

 


TOMA IOANA (1932 – 2021)

 

S-a născut în anul 1931, în satul Goicea, județul Dolj. A urmat Liceul Pedagogic, ulterior funcționând ca învățătoare.

În anul 1982 se mută în satul Căbești, împreună cu soțul său, Virgil Toma, și fiul său Daniel Toma. Aici își urmează cariera didactică, funcționând ca învățătoare dar și directoare a Căminului Cultural din Căbeşti.

A organizat formații artistice, la nivel comună, cu care a participat la diverse activități culturale în Țara Beiușului, dar și la turnee în țară și străinătate.

Activitatea sa a fost răsplătită cu diplome și medalii, fiind premiată chiar de către Nicolae Ceaușescu, Președintele României în acea vreme. S-a stins din viață în

Rămâne în memoria cunoștințelor și a familiei ca o persoană activă, blândă și cu un suflet bun.                                                                                                           

 Daiana Ușvat