vineri, 11 iunie 2021

ZIUA EROILOR LA CĂBEȘTI


Joi 10 iunie 2021, în localitatea Căbești (Bihor), începând cu ora 11.30, pe o vreme splendidă, a avut loc comemorarea eroilor la Monumentul Eroilor din localitate. Manifestarea a fost organizată de Primăria Comunei Căbești și Școala Gimnazială nr. 1 din localitate.

Au participat primarul comunei, Corina Gabriela Ene, membrii ai Consiliului local, profesori, elevi, cetățeni și, desigur, părintele paroh Mihai Jute , care a oficiat o slujbă de pomenire. Au rostit alocuțiuni prof. Angela Botez, prof. Călin Ardelean, directorul școlii, preotul Mihai Jute și primarul Corina Gabriela Ene.

Sub îndrumarea prof. Livia Herman, un grup de copii din clasele I-IV a susținut un colaj de muzică și poezie, iar grupul vocal al elevilor de gimnaziu, coordonat de prof. Gheorghe David și prof. Adrian Micula, a interpretat melodii patriotice. În final, elevul Raul Ștefănică acompaniat de prof. Gheorghe David și prof. Adrian Micula, care au și coordonat programul artistic, a interpretat, la saxofon, melodia Tu Ardeal. Alocuțiunile, scurte și la obiect, dar și momentele artistice au fost apreciate de întreaga asistență și răsplătite cu aplauze. Impresionantă a fost trăgănata interpretată de Iustina Blaj, apreciată de întreaga asistență.

N.B. De multă vreme, Monumentul Eroilor nu a arătat ca și acum, îngrijit și pus la punct.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=ByyT47F4QEQ


(S. S.)